紅茶の国的トルコな生活。

紅茶の国の800年くらい歴史ある大学で1年間訪問研究者として生活してます。日本での勤務先はとんこつラーメンの国にあり、トルコなことやってる教育研究職なヒトのブログ。

トルコ航空機内で「ケータイ」パニック!

    • ケータイのスイッチを切るのを忘れた乗客がいて、そのせいで着陸寸前に飛行機に支障がでたこともあって、飛行機内がパニックになったってお話。
    • こういうのトルコじゃよくあることってわけではないと思うけれど、イズミル行きの飛行機に乗ったお友達が同じような経験したことがあるっていってた。ケータイ鳴らしてしかも取って話し始めた人がいたらしい。しかも彼女のお友達がそいつとケンカしたらしい。「なんで飛行機にのっててケータイ取るんだよ」って文句いったら、「電話が鳴ったら取るのが筋だろうがよ」って返されたとか…。…シャレになってない。

THY uçağında "cep telefonu" paniği!..

TÜRK Hava Yolları'nın dün Ankara- Diyarbakır seferini yapan TK 646 sefer sayılı uçağında bir yolcunun cep telefonunu açması nedeniyle tartışma ve panik çıktı. Uçağın iniş takımları bir süre açılmayınca 150 yolcu ve mürettebat tehlike atlattı.
THY'nin Ankara- Diyarbakır seferini yapan ve içerisinde 150 yolcu bulunan TK 646 sefer sayılı Boeing 737-400 tipi uçağı, dün saat 15.00 sıralarında Ankara’dan havalandı. Hostesler kalkıştan önce cep telefonu ve elektronik cihazların uçağın uçuş sistemlerini bozduğu gerekçesiyle kapatılması uyarısını yaptı.
İddiaya göre, uçak Diyarbakır semalarında iniş için alçalmaya başlarken, iniş takımlarında sorun yaşandı. Bunun üzerine anons yapılarak, yolcuların cep telefonlarını kontrol etmeleri istendi. Bu anons üzerine yolcular cep telefonlarını kontrol etti, ancak açık cep telefonun kimde olduğu saptanamadı. Pilotlar iniş hazırlığı yaparken, bu kez iniş takımları açılmayınca heyecan başladı. Yolcular paniğe kapılırken, arızaya bir yolcunun cep telefonunu açık unutmasının yol açtığı ortaya çıktı. Cep telefonunu açık unutan ve kimliği açıklanmayan yolcu ile hostesler arasında tartışma çıktı ve yolcu telefonunu kapattı.
Açık bırakılan cep telefonu yüzünden arızalann sistem yeniden normale döndü ve uçağın iniş takımları açıldı. Uçak Diyarbakır Havaalanı'na güvenli iniş yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/2005/05/06/son/sontur21.html